Skip to main content

Jul på Carlstens fästning - Marstrand

Status:
Ring för att boka

Carlstens fästning börjades byggas under andra hälften av 1600-talet och var i bruk som fästningsverk ända fram till 1882 då den upphörde att höra till det fasta försvaret. Fästningen fortsatte att användas av försvaret på olika sätt fram tills 1993 då kustspaningsradarn i Karlstenstornet togs bort. 

Hela fästningen kläs i julskrud när området pryds av juldekorationer och lyses upp av marschaller. På mässan möter du flera av landets bästa hantverkare. Det är ett unikt tillfälle att ta del av kvalitetshantverk i alla dess former. Smeder, halmslöjdare, keramiker, textilhantverkare, träslöjdare och mathantverkare ställer ut sina egentillverkade alster. Chansen att hitta en och annan julklapp är stor. Alstren köps direkt av hantverkaren utan fördyrande mellanhänder. 

Matboden är en attraktion för flera sinnen. Dofter, smaker, ljud och ljus samsas om din uppmärksamhet, passa på att provsmaka! I matboden finns allt för julbordet. Nykokt glögg, hemmagjort godis och nybakat bröd är bara några av alla delikatesser som leder dig till matboden. 

Vi åker med färja över till Marstrand och Carlstens fästning ca 11:30. Vi börjar med at äta en Varmrättsbuffe med 1 st varmrätt, sallad, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe, pepparkaka. Sedan har vi ca 2,5 timma på marknaden innan vi tar färjan tillbaka till fastlandet och åker med bussen hemåt.

Sök resa