Skip to main content

Lars Lerin och jul på Alsters Herrgård

Status:
Ring för att boka

Vi åker upp genom Dalsland och stannar längs vägen för möjlighet att köpa fika. Vi börjar med att besöka Lars Lerins Sandgrund. Här får vi dels en introduktion av vår guide och även möjlighet att strosa omkring och njuta av Lars Lerins verk. Guiden finns sedan tillgänglig för frågor. 

Sedan äter vi en lunch inkl smör, bröd, sallad och kaffe på Stadsbibliotekets restaurang som ligger bredvid Sandgrund. 

Därefter tar vi oss till Alsters Herrgård som denna helg genomför deras traditionella julmarknad. Mysig stämning, genuint värmländskt hantverk, närproducerad mat och evenemang får hela herrgården att sjuda av liv. 

Den årligt återkommande julmarknaden på Alsters herrgård, strax utanför Karlstad, besöks av drygt 6000 besökare som får njuta av dofter och smaker från närproducerad mat samt vackert hantverk och förstklassig slöjd från Värmland. Runt 80 noga utvalda utställare brukar delta. Julmarknaden är en traditionell marknad med enbart värmländska produkter av hög kvalitet. Här presenteras närproducerad mat, slöjd och hantverk. Ta med kontanter då de flesta av utställarna inte kan ta emot betalkort. 

Vi är på julmarknaden mellan ca 14:00-16:00. Vi lämnar sedan Karlstad och åker hemåt och stannar för rast och möjlighet till att köpa egen fika längs vägen.

Sök resa